Wednesday, July 15, 2009

Petua dapat anakAnak merupakan anugerah dan rezeki bagi anda yang sudah berumahtangga. Kehadiran cahaya mata pastinya membuatkan kehidupan anda lebih ceria dan bermakna. Lebih-lebih lagi kepada anda yang baru nak dapat anak sulung. Fuhh... gembira tak terkata. Tuhan saje yang tahu, kan?

Tapi dalam hidup bukan semua yang kita nak tu boleh dapat.Kita hanya boleh merancang saja, yang menentukan hanyalah Yang Maha Esa.Demikian lah jua dalam soal mendapat zuriat.Tak semua pasangan akan terus dapat anak selepas setahun jagung berkahwin. Ada yang terpaksa menunggu sehingga tiga, lima atau pun lapan tahun. Malah ada yang sampai berbelas tahun kahwin pun, masih belum lagi dikurniakan zuriat.


Itu semua adalah co....ba..an atau ujian dari Allah...

Walaubagaimanapun, janganlah anda lekas berputus asa. Jangan sesekali berhenti berusaha dan berikhtiar. Pasti anda akan jumpa jalan penyelesaiannya satu hari nanti.


Ada satu petua yang anda boleh cuba amalkan. Begini caranya;

Bacalah surah Al-Fatihah sebanyak 41 kali pada waktu di antara selepas solat sunat Subuh dan solat fardhu Subuh.

Amalkan membacanya selama 41 hari berturut-turut. Kemudian, mohonlah pada Yang Maha Esa agar anda dikurniakan anak atau zuriat yang soleh dan solehah.Selamat Mencuba ye...

No comments: